• Surdegsbaguetter med honung
  • Surdegsbaguetter med honung

    • 6 st
    • 1 tim 10 min
    • 4 tim 30 min

    Härligt krispiga surdegsbaguetter med honung som passar till alla tillfällen.

    Det här blev snabbt en favorit, då de både är lätta att baka och smakar underbart gott.

    4.27/5

    11 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet.

    • 2

      Blanda allt utom saltet i 2 minuter långsamt samt 6 minuter snabbt. Tillsätt saltet och blanda ytterligare 7 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 3

      Skrapa ut degen i en oljad bunke och sätt på ett lock eller täck med plast. Låt degen vila 60 minuter.

    • 4

      Vik in kanterna på degen och nästan knåda den lite. Låt degen ligga ytterligare 60 minuter i bunken, med lock eller plast.

    • 5

      Mjöla ett bord och skrapa försiktigt ut degen. Var rädd om de fina luftbubblorna som bildats i degen. Dela upp degen i sex långa bitar och vik varje bit på längden och forma försiktigt till baguetter. Rulla gärna bitarna i lite mjöl.

       

    • 6

      Lägg baguetterna på plåt med papper och låt dem jäsa i ca 45-60 minuter.

    • 7

      Sätt ugnen på 270 °C. Snitta baguetterna med en vass kniv.

       

    • 8

      Sätt in baguetterna i ugnen. Sänk temperaturen till 230 °C och grädda baguetterna i ca 18-23 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept