• Skorpor med ingefära och choklad
  • Skorpor med ingefära och choklad

    • 25-30 st
    • 40 min
    • 1 tim 50 min

    Om du, likt Marie, gillar klassiska veteskorpor med kardemumma, kan detta bli en ny favorit! En perfekt liten skorpa att ha hemma i kakburken när du får oväntat besök. Du kan även krossa skorporna och servera tillsammans med glass så får du en jättegod dessert.

    3.7/5

    284 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till ca 25 °C. Arbeta samman alla ingredienserna, utom chokladknapparna, i en degskål med krok, till en blank och elastisk deg. Tillsätt chokladknapparna de sista minuterna.

    • 2

      Låt jäsa minst 30 minuter.

    • 3

      Dela upp degen i 6 längder och rulla ut dem. Täck med en duk och låt dem jäsa i ca 30 minuter.

    • 4

      Sätt ugnen på 230 °C, pensla med ett uppvispat ägg med en gnutta salt. Strö på litet pärlsocker. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna något, innan du skär och delar i bitar. Sänk ugnen till ca 150 °C och grädda skorporna gyllenbruna i 15-20 minuter, öppna luckan och torka skorporna på eftervärme.

    Tips!

    • Du kan även blanda i lite nötter i degen, så blir skorporna ”extra goda”!
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 125 g (1,25 dl) mjölk
    • 9 g (ca 3 tsk) ingefära, malen
    • 2 msk färsk ingefära, riven 
    • 70 g (ca 0,5 dl) sirap, vit
    • 2 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 50 g smör, rumstempererat
    • 250 g (ca 4,2 dl) vetemjöl
    • 150 g (1 påse) Odense chokladknappar, mörka eller ljusa

    Pensling

    ägg, uppvispat med en gnutta salt 

    Garnering

    pärlsocker


    Liknande recept