• Tekakor med havregryn
  • Tekakor med havregryn

    • 15 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Passar till frukost, mellanmål, lunch och ”afternoon tea”. Godare än köpta och dessutom lite nyttigare.

    3.2/5

    596 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken och blanda ner havregrynen. Låt stå och svälla i 15 minuter.

    • 2

      Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda 3 minuter långsamt och 4 minuter snabbt, till en ganska lös deg. Dubbla tiden om du knådar för hand. 

    • 3

      Jäs under handduk i ca 30 minuter.

    • 4

      Häll upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 15 delar.

    • 5

      Kavla ut till runda kakor ca 1 cm tjocka. Nagga dem med en gaffel och låt dem sedan jäsa ca 60 minuter i din avstängda ugn, med endast lampan på.

      Ta ut bröden i rumstemperatur och sätt ugnen på 240 °C.

    • 6

      Grädda i cirka 5-7 minuter eller tills tekakorna har fått en fin gyllenbrun färg.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 150 g smör, mjukt
    • 500 g (5 dl) mjölk, sval
    • 9 g (1,5 tsk) salt
    • 20 g (1 msk) sirap, ljus
    • 120 g (4 dl) havregryn
    • 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl

    Liknande recept