Bakskola

Att baka hemma är en naturlig förädlingsprocess. En förvandling av något enkelt till något ädelt, dvs vårt dagliga bröd. Doften av nybakat bröd är en hemtrevlig och välkomnande doft som sprider gemytlig stämning i hemmet. Det är en doft som vi förknippar med trygghet, omtanke och värme. Hembakat bröd uppskattas av alla. Det är gott, nyttigt och man vet vad man äter. Att knåda en deg kan ge en känsla av terapi och harmoni.

Vem som helst kan lära sig att baka. Att mäta upp ingredienser och blanda till en deg är ingen svår konst. Lär man sig att handskas med en bra grunddeg blir man snabbt en bra hemmabagare och snart kan man själv experimentera med olika mjölsorter, utbakningssätt och varierande garnering. Brödets smak kan varieras med hjälp av mjölet. Vetemjöl ger ett lätt och luftigt bröd. Grova mjölsorter ger ett grövre, lite mer kompakt bröd. Fullkornsmjöl gör brödet rikt på fiber och ger en mer mustig smak. Vill du förbättra dina kunskaper om bakning med jäst är du välkommen att ta del av vår bakskola.

KronJäst – bakglädje sedan 1893.

Sätt dina kunskaper på prov med dessa recept

  • Citron & polentabullar med timjan

    Citron & polentabullar med timjan


    Marie S.
    35 min 1 tim 40 min
  • Grekiskt surdegsbröd

    Grekiskt surdegsbröd


    KronJäst
    30 min 48 tim
  • Karlsbadergifflar

    Karlsbadergifflar


    KronJäst
    35 min 1 tim 40 min
  • Kavring

    Kavring


    KronJäst
    30 min 4 tim