• Amerikanska hamburgerbröd med graham
  • Amerikanska hamburgerbröd med graham

    • 12 st
    • 35 min
    • 2 tim

    Vad är väl mer amerikanskt än hamburgare? Här är ett klassiskt recept på hamburgerbröd från Nordamerika.

    3.54/5

    556 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölken till 40 °C.

    • 2

      Smula ner jästen i mjölken och lös upp den.

    • 3

      Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dessa i mjölken tillsammans med smöret.

    • 4

      Blanda ihop och arbeta till en elastisk deg, ca 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.

    • 5

      Täck degen med plast och låt jäsa i 45 minuter.

    • 6

      Rulla ut degen och skär upp den i 12 lika stora delar.

    • 7

      Rulla runda bullar av varje degbit och låt dessa ligga kvar och vila i 10 minuter.

    • 8

      Kavla ut varje bulle ca 10 cm i diameter och lägg på plåtar med bakplåtspapper.

    • 9

      Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter på dragfri plats.

    • 10

      Sätt ugnen på 250 °C.

    • 11

      Pensla bröden med det uppvispade ägget och strö över sesamfrö.

    • 12

      Sätt in i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 230 °C.

    • 13

      Baka färdigt i ca 8 minuter.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pensling

    • 1 st ägg, uppvispat
    • 1 dl sesamfrön, skalade 

    Liknande recept