
Formfranska
2 limpor
30 min
2 tim 10 min
Formfranska med manitobamjöl.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Hoppas det smakade bra!
Kul att du vill visa vad du tycker,
klicka på stjärnorna och spara ditt betyg!
Meh
Nja
Ok
Bra
Wow!
Gör så här:
-
1
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
-
2
Tillsätt manitoba mjöl och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och slät.
-
3
Jäs i skål under bakduk, i cirka 40 minuter.
-
4
Smöra och bröa formarna med sesamfrö.
-
5
Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna
-
6
Låt dem jäsa i formarna under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.
-
7
Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda därefter i 30 minuter.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 500 g (5 dl) vatten, ljummet
- 40 g (2 tsk) honung
- 7 g (1 tsk) sirap
- 90 g (1 dl) olivolja
- 30 g (1,5 msk) flingsalt
- 180 g (ca 3 dl) manitobamjöl
- 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl special
Pensling
- smör
- sesamfrön