• Glutenfritt bröd med grillade grönsaker
  • Glutenfritt bröd med grillade grönsaker

    • 1 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ett gott och mustigt bröd som är fyllt med goda grönsaksbitar. Brödet är som en måltid i sig. Köp en lufttorkad skinka och en god ost och kanske något gott i glaset, så är picknicken färdig! Extra plus är att det är helt glutenfritt.

    2.9/5

    237 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör ut jästen i rumstempererad vätska. Tillsätt kryddor, olja, salt och grov mix.

    • 2

      Arbeta samman till en jämn smet i ett par minuter, tillsätt nästan alla grönsaker, förutom zucchinin och de grönsaker som du vill toppa med, samt hälften av pumpafröna. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 3

      Smörj en form, ca 1,5-2 L, med olivolja och lägg zucchinin som en blomma i botten med ändarna ut mot kanten. Lägg i degen och garnera med det som är över av grönsakerna och resterande pumpafrön.

    • 4

      Sätt ugnen på 200°C. Jäs övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ca 35 minuter eller innertemp på 98 °C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst Ekologisk, färsk
    • 400 g (4 dl) vatten, eller lagen som de grillade grönsakerna ligger i
    • 45 g (0,5 dl) olivolja + extra till formen
    • 500 g (1 pkt) Semper Grov mix
    • 1 msk rosmarin, gärna färsk hackad
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 2 dl blandade grillade grönsaker skurna i lite olika former t.ex. kronärtskocka, zucchini och paprika
    • 4-5 st champinjoner
    • 75 g (1 dl) pumpafrön

    Liknande recept