• Grahamsbullar
  • Läsarrecept

    Grahamsbullar

    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Grahamsbullar.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.18/5

    498 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös upp jästen i 20 °C vatten, blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.

    • 2

      Dela i ca 20 bitar och rulla dem till runda bullar. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.

    • 3

      Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda ca 8 minuter i 240 °C.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
    • 400 g (ca 6,5 dl) grahamsmjöl
    • 500 g (5 dl) vatten
    • 140 g (1 dl ) honung, flytande
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 100 g (1 dl) margarin

    Pensling

    • ägg, uppvispat 

    Liknande recept