• Midsommarpizza
  • Midsommarpizza

    • 4 st
    • 30 min
    • 3 tim

    En delikat pizza med ruccola, fetaost, sardeller och kapris, som passar utmärkt för midsommarens firande. Degen räcker till 4 pizzor. Om man vill kan man frysa in degen och spara till ett annat tillfälle. Ta då bara ut degen tina, kavla och jäs, eller frys in färdigkavlade bottnar – lätt som en plätt!

    3.15/5

    396 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Semibakade tomater

      Skala och skiva vitlöken, dela tomaterna på mitten, lägg en skivad bit vitlök på varje tomat, ringla olivolja och krydda med salt, peppar. Torka i ugnen i 3 timmar på 80 °C. (Om du har ont om tid kan du enkelt höja temperaturen och minska tiden i ugnen.)

    • 2

      Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta ihop i ca 10-15 minuter i maskin (dubbelt så länge för hand). Låt degen vila, gärna över natten.

    • 3

      Vill du göra tjock pizza – Tryck ner degen i en pajform eller en långpanna med lite olivolja i botten, eller kavla ut supertunt på bakplåtspapper.

    • 4

      Stryk ut med tomatsås. Lägg på fetaost, sardeller, kapris och rödlök. Smaka av med salt och peppar.

    • 5

      Grädda på plåt eller baksten i 230 °C i ca 8-10 minuter.

    • 6

      Dekorera med ruccola, semibakade tomater och ringla över lite olivolja.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt 
    • 90 g (ca 1 dl) olivolja
    • 900 g (ca 15 dl) vetemjöl special
    • 34 g (ca 2 msk) salt

    Topping

    • 2 dl tomatsås
    • 2 dl fetaost
    • 1 st rödlök
    • 3 dl ruccola
    • 1 dl kapris
    • 20-25 sardeller
    • olivolja
    • salt och svartpeppar

    Semibakade tomater 

    • 28-30 cocktailtomater
    • vitlök
    • 3 msk olivolja
    • salt och svartpeppar

    Liknande recept