• Pintxos med paprika, tomat och ricotta
  • Pintxos med paprika, tomat och ricotta

    • 20 st
    • 30 min
    • 45 min

    Pintxos är en tapas från Baskien, som refererar till små brödbitar med något gott ovanpå. Kan förberedas mycket enkelt. Med en fantastiskt god topping av rostad paprika, torkad tomat och ricotta. En färgglad liten munsbit!

    3.14/5

    402 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Skala och skiva vitlöken, dela tomaterna på mitten, lägg en skivad bit vitlök på varje tomat, ringla olivolja och krydda med salt, peppar och ev. timjan. Torka i ugnen i 3 timmar på 80 °C. (Om du har ont om tid kan du enkelt höja temperaturen och minska tiden i ugnen.)

    • 2

      Dela och ansa paprikorna. Rosta i ugnen på 250 °C, ca 10-15 minuter. Låt svalna och dra av skalet.

    • 3

      Hacka paprikorna och strimla ner basilikan, smaka av med salt, peppar och ev. olivolja.

    • 4

      Lägg en klick färskost i botten och toppa upp med paprikamixen och tomat. Garnera med lite basilika. Servera!

    Tips!

    • Sätt degen kvällen före och låt jäsa i kylskåp över natten och baka gott frukostbröd morgonen därpå (obs; halvera jästmängden i receptet). Spara 1 baguette till kvällen och rosta i skivor i ugnen ca 200 ⁰C i ca 5 minuter. För lite extra knaprig yta pensla skivorna med lite olja.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Recept på surdegsbaguetter eller Kriss veka baguetter!

    • 1 st Surdegsbaguette, skivad och rostad
    • 10 st cocktailtomater
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 kvist timjan
    • 2 st paprika, gärna gul och grön
    • 10 blad basilika, färsk
    • olivolja
    • salt och peppar 
    • 1 dl valfri färskost, gärna ricotta
    • basilika till garnering

    Liknande recept