• Pizza flambée
  • Pizza flambée

    • 15-20 små
    • 45 min
    • 2 tim 5 min

    Pizza Flambée är en ”vit pizza” utan tomatsås och har istället en topping som är baserad på crème fraiche och ost. Perfekt mellanmål som dina barn själva kan vara med och skapa. Vill du vara förberedd gör upp degplattor och frys in – plocka ut, tina och stryk upp med crème fraiche och favorittopping!

    3.57/5

    260 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet, ca 25 °C. Blanda alla ingredienser utom saltet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter tillsätt salt och kör ytterligare 5 minuter. Dubbla tiden om du knådar för hand. Degen ska vara elastisk och seg.

    • 2

      Låt degen vila 1 timme. 

    • 3

      Dela degen i 20 delar. Kavla ut ovala plattor ca 1 cm tjocka, lägg på bakplåtspapper. Stryk upp med crème fraiche, salta, peppra, strö på skivad lök och ost.

    • 4

      Låt jäsa i 30 minuter.

    • 5

      Sätt ugnen på 250 °C. Ställ gärna in baksten eller en plåt i ugnen. 

    • 6

      Sätt in pizzorna på baksten eller plåt i ugnen och sänk sedan efter ett par minuter till 230 °C. Grädda i ca 15 minuter, tag ut och lägg på galler.

    • 7

      Garnera med sallad och god chorizo.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (ca 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) vatten
    • 150 g (ca 2,5 dl) durumvetemjöl
    • 100 g (ca 2 dl) grahamsmjöl
    • 1 g (ca 2 tsk) oregano
    • 90 g (ca 1 dl) olivolja
    • 450 g (ca 9 dl) vetemjöl special
    • 25 g (ca 1 msk) salt

    Topping

    • crème fraiche
    • ost, riven (gärna mozzarella)
    • lök, skivad 

    Garnering

    • chorizo
    • ruccola/babyspenat/örter

    Liknande recept