• Rågknäcke
  • Rågknäcke

    • 1 plåt
    • 45 min
    • 1 tim 30 min

    Härligt knaprigt rågknäckebröd som passar till både frukost, lunch och middag.

    3.7/5

    496 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet, 25 °C. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och rör runt till en deg. 

    • 2

      Låt degen jäsa i bunken under plast i ca 60 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.

    • 3

      Sätt på ugnen på 220 °C. Dela degen i mindre bitar och kavla ut, på mjölat bord, tunt ca 1 mm tjock. Nagga degen mycket med t.ex. en gaffel.

    • 4

      Stick ut eller skär ut önskade bitar och lägg på plåt med papper.

    • 5

      Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept