• Tekakor med surdeg och kruskakli
  • Läsarrecept

    Tekakor med surdeg och kruskakli

    • 27 st
    • 30 min
    • 1 tim 50 min

    Tekakor med surdeg och kruskakli. Kruskakli är rikt på fiber och mineraler därav får du ett lite nyttigare bröd.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.19/5

    392 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret och blanda ner vätskan. Låt det bli 20 °C.

    • 2

      Rör ut jästen med lite av vätskan i en degbunke. Tillsätt resten av vätskan, surdeg, salt, socker och kruskakli.

    • 3

      Tillsätt efterhand vetemjölet tills degen blir blank och smidig.

    • 4

      Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

    • 5

      Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tre delar som arbetas smidiga. Dela sedan varje bit i nio bitar. Rulla försiktigt varje bit och platta till. Om bitarna får ligga lite släpper spänningen i degen och de blir lättare att forma. 

    • 6

      Lägg på plåten och nagga med gaffel. Jäs ytterligare 20-25 minuter under duk. Sätt ugnen på 220 °C.

    • 7

      Grädda i ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Ingredienser


    Liknande recept