recept_video_backdrop
  • Russinråg
star

4.62/5

21 Röster

Russinråg

  • userSofi Granlund
  • time25 st
  • active_time50 min
  • total_time1 tim 50 min

Supersmarriga rågfrallor med en rund sötma från de saftiga russinen som kan bytas ut mot nötter, tranbär eller fikon om du gillar det bättre. Servera gärna med skinka för att få den perfekta balansen mellan sött och salt.

  • 1

    Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom russinen och knåda för hand i 15 minuter eller i maskin 2 minuter långsamt och 5 minuter snabbt. Blanda i russinen sist.

  • 2

    Låt degen vila i 30 minuter under plast eller bakduk. Ta upp på mjölat bord och dela degen i 25 bitar och forma dem runda. Låt bullarna jäsa på plåt i avstängd ugn med endast lampan tänd i 50 minuter eller i rumstemperatur under bakduk i 90-120 minuter.

  • 3

    Ta ut bröden och sätt ugnen på 250°C, låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sänk ugnen till 210°C grader när du sätter in plåten. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3 dl (300 g) vatten, kallt
  • 7,5 dl (450 g) vetemjöl special
  • 1,5 dl (100 g) fint rågmjöl
  • 2,5 msk (50 g) mörk sirap
  • 1,5 tsk (9 g) salt
  • 1 msk (15 g) smör
  • 2 dl (200 g) russin

Vad tycker du?

Här håller vi god ton.

Liknande recept

  • Enkel Pizza

    Enkel Pizza


    Helén Persson
    20 min 40 min
  • Italienskt lantbröd med pekannötter

    Italienskt lantbröd med pekannötter


    KronJäst
    30 min 4 tim
  • Vallmokrisp med citrus

    Vallmokrisp med citrus


    Marie S.
    40 min 1 tim 40 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.