recept_video_backdrop
  • Russinråg

4.6/5

20 Röster

Russinråg

  • Sofi Granlund
  • 25 st
  • 50 min
  • 1 tim 50 min

Supersmarriga rågfrallor med en rund sötma från de saftiga russinen som kan bytas ut mot nötter, tranbär eller fikon om du gillar det bättre. Servera gärna med skinka för att få den perfekta balansen mellan sött och salt.

  • 1

    Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom russinen och knåda för hand i 15 minuter eller i maskin 2 minuter långsamt och 5 minuter snabbt. Blanda i russinen sist.

  • 2

    Låt degen vila i 30 minuter under plast eller bakduk. Ta upp på mjölat bord och dela degen i 25 bitar och forma dem runda. Låt bullarna jäsa på plåt i avstängd ugn med endast lampan tänd i 50 minuter eller i rumstemperatur under bakduk i 90-120 minuter.

  • 3

    Ta ut bröden och sätt ugnen på 250°C, låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sänk ugnen till 210°C grader när du sätter in plåten. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3 dl (300 g) vatten, kallt
  • 7,5 dl (450 g) vetemjöl special
  • 1,5 dl (100 g) fint rågmjöl
  • 2,5 msk (50 g) mörk sirap
  • 1,5 tsk (9 g) salt
  • 1 msk (15 g) smör
  • 2 dl (200 g) russin

Vad tycker du?

Här håller vi god ton.

Liknande recept

  • Italienska focaccia

    Italienska focaccia


    KronJäst
    30 min 2 tim 40 min
  • Vallmokrisp med citrus

    Vallmokrisp med citrus


    Marie S.
    40 min 1 tim 40 min
  • Bagels

    Bagels


    Helen Holmberg
    50 min 2 tim
  • Äntligen vår

    Äntligen vår

    Picknick, grill eller matsäck. Avslutning, bröllop eller fest, här har vi recepten till vårens alla festligheter.