• Sesamringar
  • Läsarrecept

    Sesamringar

    • 15 st
    • 35 min
    • 1 tim 30 min

    Ett ljust bröd där du lätt kan variera topping. Sesamringar passar perfekt till frukosten eller varför inte till matsäcken.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

    3.27/5

    452 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Häll mjöl och salt i matberedaren. Värm vatten med smör och olja i en kastrull (inte över 30 °C), dra den av plattan och lös upp torrjästen i vätskan.

    • 2

      Häll den i matberedaren, kör maskinen på låg hastighet och knäck i ett ägg i taget. Kör till en smidig deg, häll eventuellt i mer mjöl.

    • 3

      Tillsätt sesamfrön och låt dem köra med. Häll degen i en bakskål. Täck med duk eller plastfolie och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.

    • 4

      Dela degen i ca 15 bitar. Forma ca 15 cm långa snoddar, som vrids några varv och nyps ihop till ringar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper att jäsa ca 15 minuter.

    • 5

      Pensla med vispat ägg, strö på sesamfrö och grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 tsk (struken) KronJäst för Matbröd, torr
    • 420 g (ca 7 dl) vetemjöl special
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 100 g (1 dl) vatten
    • 30 g (2 msk) smör
    • 26 g (2 msk) olja
    • 150 g (3 st) ägg
    • 35 g (0,75 dl) sesamfrö

    Topping

    • 3-4 msk sesamfrön

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Liknande recept