• Spanska tomat- och vitlöksbullar
  • Spanska tomat- och vitlöksbullar

    • 35 min
    • 2 tim

    Små goda bullar med röd fin färg på insidan. Trevligt som buffébröd.

    3.2/5

    495 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Vitlöksolja

      Riv vitlök och mixa ihop med olivolja. Ställ åt sidan. 

    • 2

      Blanda vatten, tomatkross, olja, surdeg och jäst.

    • 3

      Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till blandningen ovan.

    • 4

      Arbeta till en blank och smidig deg, ca 6 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.

    • 5

      Låt jäsa övertäckt med plast i ca 30 minuter.

    • 6

      Dela degen i 34 bitar, rulla runda och doppa i mjöl. Sätt av på plåt som har beklätts med bakplåtspapper.

    • 7

      Täck med bakduk och låt jäsa i ca 45 minuter.

    • 8

      Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en form med vatten i botten på ugnen.

    • 9

      Snitta bullarna med en vass kniv och sätt in i ugnen.

    • 10

      Sänk temperaturen till 220 °C och grädda i ca i 10 minuter.

    • 11

      Ta ut bullarna och pensla snittytan med vitlöksolja. Baka ytterligare några minuter. Låt formen med vatten stå i ugnen under bakningen.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Pensling

    Vitlöksolja:

    • 4 st vitlöksklyftor
    • 13 g (1 msk) olivolja

    Liknande recept