• Tekakor med morötter
  • Läsarrecept

    Tekakor med morötter

    • 2 st
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Tekakor med morötter.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.58/5

    485 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 225 °C.

    • 2

      Skala morötterna och finriv dem. 

    • 3

      Häll upp mjölken i en kastrull och värm den till fingervarmt.

    • 4

      Mät upp mjölet i en bunke. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Tillsätt morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar och sist mjölken.

    • 5

      Arbeta degen väl, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.

    • 6

      Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

    • 7

      Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela sedan degen i 2 delar och kavla ut degen så den är ca 1-2 cm tjock.

    • 8

      Placera dem på plåtar klädda med bakpapper och låt bullarna jäsa under bakduk 20 minuter.

    • 9

      Grädda dem mitt i ugnen 10-12 minyter. Låt svalna under bakduk.

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (4 st) morötter
    • 300-360 g (ca 5-6 dl) vetemjöl
    • 300-360 g (ca 5-6 dl) rågmjöl
    • 50 g (0,5 dl) smör, rumstempererat 
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 20 g (1 msk) honung

    Liknande recept