• Vallmokrisp med citrus
  • Vallmokrisp med citrus

    • 20-30 st
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Delikata och krispiga kex till ostbrickan. Vill man servera kexen utan ost kan man pensla dem med vatten och strö pĂ„ lite rĂ„socker innan de grĂ€ddas. Ett mycket gott och trevligt alternativ istĂ€llet för en ”vanlig kaka till kaffet”.

    3.27/5

    425 Röster

    Gör sÄ hÀr:

    • 1

      Rör ut jÀsten i rumstempererat vatten.

    • 2

      Blanda ner alla ingredienser och arbeta samman till en elastisk deg, ca 10 minuter i maskin eller 20 minuter för hand.

    • 3

      LÄt degen jÀsa ca 1 timme.

    • 4

      SÀtt ugnen pÄ 200 °C.

    • 5

      Kavla ut supertunna kakor. LÀgg dem pÄ bakplÄt med bakplÄtspapper.

    • 6

      GrÀdda i ca 5 minuter tills kakorna fÄtt fÀrg. VÀnd dem och lÄt grÀdda en liten stund till.

    Tips! Behöver du lite hjÀlp pÄ traven eller vill lÀra dig mer sÄ kolla gÀrna in vÄr Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 12,5 g (1/4 pkt) KronJĂ€st för Matbröd, fĂ€rsk
    • 150 g (1,5 dl) vatten
    • 120 g (ca 2 dl) vetemjöl
    • 50 g (ca 1 dl) rĂ„gmjöl, grovt
    • 16 g (2 msk) vallmofrön
    • 5 g (1 tsk) vaniljpulver, ekologiskt
    • 6 g (1 tsk) salt
    • 13 g (1 msk) olivolja
    • 7 g (1 tsk) honung
    • 1 citrus, apelsin eller lime, rivet skal 

    Pensling

    ev. vatten 

    Garnering

    ev. rÄsocker


    Liknande recept