Bakskola

Att baka hemma är en naturlig förädlingsprocess. En förvandling av något enkelt till något ädelt, dvs vårt dagliga bröd. Doften av nybakat bröd är en hemtrevlig och välkomnande doft som sprider gemytlig stämning i hemmet. Det är en doft som vi förknippar med trygghet, omtanke och värme. Hembakat bröd uppskattas av alla. Det är gott, nyttigt och man vet vad man äter. Att knåda en deg kan ge en känsla av terapi och harmoni.

Vem som helst kan lära sig att baka. Att mäta upp ingredienser och blanda till en deg är ingen svår konst. Lär man sig att handskas med en bra grunddeg blir man snabbt en bra hemmabagare och snart kan man själv experimentera med olika mjölsorter, utbakningssätt och varierande garnering. Brödets smak kan varieras med hjälp av mjölet. Vetemjöl ger ett lätt och luftigt bröd. Grova mjölsorter ger ett grövre, lite mer kompakt bröd. Fullkornsmjöl gör brödet rikt på fiber och ger en mer mustig smak. Vill du förbättra dina kunskaper om bakning med jäst är du välkommen att ta del av vår bakskola.

KronJäst – bakglädje sedan 1893.

Sätt dina kunskaper på prov med dessa recept

  • Knäckebröd med linser och solrosfrön

    Knäckebröd med linser och solrosfrön


    KronJäst
    45 min 3 tim 15 min
  • Kanel- & äppelkaka

    Kanel- & äppelkaka


    Marie S.
    30 min 2 tim 50 min
  • Pitabröd med surdeg

    Pitabröd med surdeg


    KronJäst
    30 min 1 tim 35 min
  • Glutenfritt fröknäcke med Västerbottensost

    Glutenfritt fröknäcke med Västerbottensost


    KronJäst
    30 min 2 tim 30 min