• Ädelostsnurror med honung & valnötter
  • Ädelostsnurror med honung & valnötter

    • 35-40 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ett mumsigt drinktilltugg! Eller ett gott mellanmål om du gör dem lite större, prova gärna att  variera osten för en lite mildare smak.

    3.8/5

    357 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Kör ihop alla ingredienser i ca 10 min i assistenten.

    • 2

      Jäs i ca 45 minuter.

    • 3

      Tippa ut på mjölat bakbord, kavla ut degen till en rektangel.  Stryk upp med honung, strö på med valnötter och ädelost på den hälften av degen. Vik över den oklädda degen över kanterna.

    • 4

      Skär 35- 40 remsor av degen ca 5mm. Snurra varje remsa runt fingret så att det blir som en snurra. Sätt av på plåt.

    • 5

      Jäs i ca 30 minuter, pensla med ägg. Strö på lite valnötter. Grädda i ugn 225⁰C, ca 10 min.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 400 g (ca 6,3 dl) vetemjöl, special
    • 5 g (ca 2,5 tsk) havssalt
    • 7 g (ca 0,5 msk) olivolja

    Fyllning

    • 80 g (ca 2 dl) ädelost, smulad
    • 140 g (ca 1 dl) honung, flytande eller smält
    • 80 g (ca 2 dl) valnötter, rostade & hackade
    • pensla med ägg och strö på lite valnötter

    Liknande recept