Äkta clubsandwich på surdegsbröd
4 st
20 min
1 tim 20 min
En äkta clubsandwich ska serveras som ett torn staplat med minst två till tre tunna brödskivor. Kyckling, bacon, avokado och tomat tillsammans med sallad och en god majonnäs skapar den klassiska och mättande smörgåsen.
Gör så här:
-
1
Kyckling
Blanda samman olivolja, pressad citron, rosmarin, peppar, salt och pressad vitlök. Gör 4–5 tvärgående snitt på varje kycklingfilé. Lägg dem i en skål med marinaden. Låt marinera i minst en timme. Ta upp filéerna ur marinaden och stek dem, ca 5 min på varje sida. Skär tunna skivor.
-
2
Macka
Stek baconet så det blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Lägg brödskivorna på arbetsbordet och bred lite majonnäs på varje skiva. Varva, sallad, tomat, lök, avokado, bacon, kyckling och majonnäs/dressing.
Tips!
Byt ut majonnäsen mot caesardressing
Om du gillar ännu mera smak kan du enkelt röra samman den här goda såsen som man brukar använda till caesarsallad. Blanda 2 dl crème fraiche med ½ dl majonnäs. Rör ner 2 finhackade sardeller, pressa ner en vitlöksklyfta, blanda ner 1 tsk dijonsenap och 1 dl finriven parmesanost.
Ingredienser
Surdegsbröd
Sudegsbröd bakat på KronJäst Surdeg Fullkornsvete (recept), bakat i form. Byt gärna ut vanligt vetemjöl mot 3-4 dl durumvete.
- 12 tunt skurna skivor Surdegsbröd (se ovan)
- 8 baconskivor
- sallad
- tomater, i tunna skivor
- 1 rödlök, i tunna skivor
- 2 avokado
- 200-300 g (ca 2-3 dl) majonnäs (recept)
Kyckling
- 26 g (ca 2 msk) olivolja
- 30 g (ca 2 msk) färskpressad citron
- 12 g (ca 1 msk) färsk rosmarin, hackad
- salt och peppar
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 3–4 kycklingfiléer