Amerikanska pannkakor
25-30 st
30 min
1 tim 30 min
Klassiska amerikanska pannkakor. Servera med lönnsirap, rårörda blåbär och en klick smör.
Gör så här:
-
1
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt vaniljyoghurt. Värm till fingervarmt (37°). Rör ner i jästen.
-
2
Tillsätt surdeg, ägg, salt och strösocker.
-
3
Vispa ner mjölet, lite i taget till en slät smet. Låt jäsa i 1 timme.
-
4
Stek små pannkakor i smör i en stekpanna på medelvärme, i cirka 2 min på varje sida.
Tips!
- Fördelen med att använda jäst är att smeten kan förvaras i kyl och användas även nästa dag.
- Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 14 g (1/4 pkt) KronJäst för Söta Degar
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Råg
- 100 g smör + extra till stekning
- 700 g (8 dl) vaniljyoghurt
- 1 ägg
- 9 g (1 1/2 tsk) salt
- 15 g (1 msk) strösocker
- 330 g (5 1/2 dl) vetemjöl