• Äppelburgare
  • Äppelburgare

    • 12 st stora
    • 40 min
    • 1 tim 40 min

    Fantastiskt goda bullar med en spännande äppelgömma i mitten.

    3.5/5

    480 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret, tillsätt mjölken och låt svalna något. Rör ut jästen i mjölken, ca 25 °C. Blanda samman resterande ingredienser till degen. Arbeta degen tills den är blank och smidig, ca 10 minuter i maskin, eller dubbla tiden för hand. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 2

      Fyllning

      Skala, kärna ur och skiva äpplen tunt. Blanda socker och kanel, lägg ner äppleskivorna i sockerblandnigen.

    • 3

      Kavla ut degen så att den är ca 1,5 cm tjock, tryck ut runda ringar med t.ex. ett glas.

    • 4

      Lägg några äppelskivor och en klick smör på hälften av rundlarna. Lägg de tomma rundlarna ovanpå och knip till kanterna.

    • 5

      Lägg burgarna på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.

    • 6

      Grädda i 8-10 minuter.

    • 7

      Pensla burgarna med smör och vänd dem i socker. Servera!

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 100 g (1 dl) smör
    • 300 g (3 dl) mjölk
    • 50 g (1 st) ägg
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 90 g (1 dl) strösocker
    • 900 g (ca 15 dl) vetemjöl

    Fyllning

    • 3-4 äpplen
    • 150 g (1,5 dl) smör
    • 80 g (5 msk) strösocker
    • 80 g (5 msk) kanel

    Pensling

    • smör, smält 

    Garnering

    • strösocker

    Liknande recept