• Glutenfritt äpplebröd
  • Glutenfritt äpplebröd

    • 1 bröd
    • 20 min
    • 1 tim 50 min

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    0/5

    400 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke, häll på vatten och rör om så att jästen löser sig.

    • 2

      Tillsätt socker, salt, havremjöl och hälften av havremjölmixen.

    • 3

      Klicka ner smör och tillsätt äppelhacket och resten av mjölmixen, lite i taget. Bearbeta degen ordentligt. Se upp så att degen inte blir för fast. Den ska fortfarande vara lös och kladdig.

    • 4

      Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Smöra en limpform ca 1½ liter, strö lite mjölmix och ev solroskärnor i formen.

    • 5

      Klicka ner degen i formen. Stick ner äppelskivor och strö över solroskärnor. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200°C.

    • 6

      Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Sänk värmen till 175°C och grädda ev ytterligare ca 10 minuter.

    • 7

      Ta ut formen och låt den svalna något innan du stjälper upp brödet på galler.

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, fingervarmt
    • 15 g (ca 1 msk) strösocker
    • 9 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 1 dl glutenfritt havremjöl, provena (fullkorn)
    • 220 g (ca 4 dl) glutenfri havremjölmix för bröd, provena
    • 25 g (ca 0,25 dl) smör, rumsvarmt
    • ½ äpple, urkärnat, grovhackat

    Garnering

    • 18 g (ca 2 msk) solroskärnor
    • ½ äpple, tunna skivor

    Liknande recept