• Australiska tekakor
  • Läsarrecept

    Australiska tekakor

    • 45 min
    • 1 tim 25 min

    Australiska tekakor som passar perfekt till frukosten eller mellanmålet.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

     

     

    3.42/5

    580 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Koka en gröt av mjölk (3 dl), solrosfrön och havregrynen. Låt sedan svalna.

    • 2

      Värm resten av mjölken (2 dl) till fingervarmt. Smula ner jästen i en skål och häll mjölken över. Rör om tills jästen löst sig.

    • 3

      Tillsätt därefter gröten, crème fraiche, salt, sirap, bakpulver och mjölet.

    • 4

      Arbeta ihop till en smidig deg, låt degen jäsa 40 min under bakduk.

    • 5

      Kavla ut degen så den är ca 2,5 cm tjock på mjölat bakbord. Ta ut bröden med runt mått (ca 12 cm). Nagga bröden, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 15 min.

    • 6

      Sätt ugnen på 225°C.

    • 7

      Grädda mitt i ugnen i 12 min och låt sedan svalna på galler.

       

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 75 g (ca 1 dl) solrosfrön
    • 52 g (ca 1,5 dl)  havregryn
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 tsk (6 g) salt
    • 3 msk (60 g) ljus sirap
    • 5 g (ca 1 tsk) bakpulver
    • 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
    • 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakning

    Liknande recept