• Bagels med sesamfrö
  • Läsarrecept

    Bagels med sesamfrö

    • 12 st
    • 45 min
    • 2 tim 20 min

    En riktig favorit som passar perfekt till helgens brunch eller kanske ett matigare mellanmål.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    4.92/5

    322 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i fingervarmt vatten, 37° C. Rör ner sirap och salt och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta och knåda degen väl på mjölat underlag.

    • 2

      Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa ca 1 timme under bakduk.

    • 3

      Ta upp den jästa degen och dela den i 12 lika stora bitar och rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder. Gör ändarna något smalare och fäst ändarna i varandra. Lägg kransarna på mjölat bakplåtspapper.

    • 4

      Sätt ugnen på 225° C. Koka upp vatten med sockret, i en kastrull. Lägg i 2-3 kransar åt gången och låt dem sjuda ca 3 minuter. Vänd dem någon gång under kokningen.

    • 5

      Ta upp brödet med en hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på frön och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler.

     

    Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Bagels

    Till kokning

    • 2000 g (ca 2 liter)  vatten
    • 30 g (ca 2 msk) socker

    Garnering

    • sesamfrö eller vallmofrön

    Liknande recept