• Baguetter med honung och olivolja
  • Läsarrecept

    Baguetter med honung och olivolja

    • 3 st
    • 25 min
    • 2 tim 50 min

    Baguette med honung och olivolja för en godare medelhavskänsla.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.27/5

    473 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och honung.

    • 2

      Arbeta in mjölet till en lös deg, forma till en boll och pensla den med olja. Låt degen jäsa i 2 timmar.

    • 3

      Forma degen till 3 vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 45 minuter.

    • 4

      Sätt ugnen på 250°C och grädda i 5 minuter och sänk därefter värmen till 200°C och grädda i 7-8 minuter till.

    • 5

      Låt svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 6 g (ca 1 tsk) salt
    • 7 g (ca 1 tsk) honung
    • ca 500 g (ca 8,5 dl) vetemjöl
    • 6 g (ca 2 msk) olivolja

    Liknande recept