recept_video_backdrop
  • Bake-off bröd
Läsarrecept

Bake-off bröd

  • 15 st
  • 30 min
  • 1 tim 20 min

Bake-off bullar med blandade frön, hasselnötter, gojibär och aprikoser.

 

Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

3.32/5

506 Röster

Gör så här:

  • 1

    Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka grovt. Skär sedan aprikoserna i små tärningar.

  • 2

    Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, nötter, aprikoser, gojibär, frön och nästan allt mjöl.

  • 3

    Arbeta degen väl ca 5 min. Jäs övertäckt ca 30 min.

  • 4

    Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta väl. Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  • 5

    Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 min.

  • 6

    Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in

  • 7

    Sätt ugnen på 250°C. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen i ca 15 min.


Tips!
Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

Ingredienser

  • 1 pkt 50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 50 g (1/2 dl) hasselnötter
  • 50 g (ca 1/2 dl) torkade mjuka aprikoser
  • 300 g (ca 3 dl) vatten, ca 37°C
  • 26 g (ca 2 msk) rapsolja
  • 60 g (ca 1 dl) gojibär
  • 6 g (ca 1 tsk)salt
  • 480 g (ca 8 dl) sikt + lite till utbakning
  • 70 g (ca 1 dl) blandade frön tex solros-, lin-, sesamfrön

Liknande recept

  • Tekakor med morötter

    Tekakor med morötter


    Sandra Odén
    30 min 2 tim 10 min
  • Halloweenbröd

    Halloweenbröd


    KronJäst
    40 min 2 tim 20 min
  • Focaccia med oliver & rosmarin

    Focaccia med oliver & rosmarin


    KronJäst
    30 min 1 tim 20 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.