recept_video_backdrop
  • Bake-off bröd
Läsarrecept

3.32/5

506 Röster

Bake-off bröd

  • 15 st
  • 30 min
  • 1 tim 20 min

Bake-off bullar med blandade frön, hasselnötter, gojibär och aprikoser.

 

Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

  • 1

    Rosta nötterna i en torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka grovt. Skär sedan aprikoserna i små tärningar.

  • 2

    Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, nötter, aprikoser, gojibär, frön och nästan allt mjöl.

  • 3

    Arbeta degen väl ca 5 min. Jäs övertäckt ca 30 min.

  • 4

    Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta väl. Dela degen i 15 bitar och forma till bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  • 5

    Täck med plastfolie och låt jäsa ca 30 min.

  • 6

    Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in

  • 7

    Sätt ugnen på 250°C. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen i ca 15 min.

Ingredienser

  • 1 pkt 50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • ½ dl (50 g) hasselnötter
  • ½ dl (50 g) torkade mjuka aprikoser
  • 3 dl (300 g) vatten, ca 37°C
  • 2 msk (26 g) rapsolja
  • 1 dl (60 g) gojibär
  • 1 tsk (6 g) salt
  • ca 8 dl (480 g) sikt + lite till utbakning
  • 1 dl (70 g) blandade frön tex solros-, lin-, sesamfrön

Liknande recept

  • Vitlöksstnäckor

    Vitlöksstnäckor


    KronJäst
    35 min 2 tim
  • Energibröd

    Energibröd


    Annie Holm
    45 min 4 tim 20 min
  • Kavring över natten

    Kavring över natten


    Marie S.
    20 min 8 tim 20 min
  • Glutenfria recept!

    Glutenfria recept!

    Här har vi samlat massor av underbart goda glutenfria recept som passar lika bra till alla som tål gluten.