• Barkis/Toast/Frallor
  • Läsarrecept

    Barkis/Toast/Frallor

    • 4 limpor / 45 frallor
    • 38 min
    • 1 tim 45 min

    Baka dina egna Barkis/Toast/Frallor.

     

    Detta är ett recept från en läsare och inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.27/5

    477 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen. Smält margarinet och blanda det med mjölken och vattnet. Häll det på jästen och tillsätt saltet, sockret och sedan mjölet.

    • 2

      Knåda samman till en deg, ca 12-15 minuter med maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.

    • 3

      Baka ut och låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter till.

    • 4

      Pensla med ett uppvispat ägg och strö valfri topping.

    • 5

      Limpor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 96 °C, ca 35 minuter.

      Frallor: Grädda i 225 °C, till en innertemperatur på 92 °C, ca 10-12 minuter. 


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 2 pkt (100 g) KronJäst för Matbröd
    • 30 g (5 tsk) salt
    • 20 g (4 tsk) strösocker
    • 50 g margarin eller smör
    • 500 g (5 dl) mjölk, kall
    • 500 g (5 dl) vatten, kallt 
    • 1200 g (ca 20 dl) vetemjöl
    • 350 g (ca 6 dl) grahamsmjöl, eller annat fullkornsmjöl

    Pensling

    • 1 ägg, uppvispat 

    Garnering

    vallmofrö, eller annan favorit topping


    Liknande recept