• Brioche hamburgerbröd med färska örter
  • Brioche hamburgerbröd med färska örter

    • 25 st
    • 45 min
    • 2 tim 35 min

    Ett hamburgerbröd som passar utmärkt till fiskburgare. Vill man ha ett vegetariskt- eller ett köttalternativ så går även det alldeles utmärkt. Vill du baka ett naturellt bröd så ta enkelt bort de färska örterna.

    4/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Rör samman fördegen till en slät smet, täck med lock eller plastfilm. Låt jäsa i ca 30 minuter.

    • 2

      Rör samman övriga ingredienser i en degbunke och tillsätt fördegen.

    • 3

      Knåda degen långsamt i bakmaskin i 13 minuter så att den blir riktigt elastisk.

    • 4

      Lägg degen i en oljad plastlåda/bunke med lock eller plastfilm och låt vila i 30 minuter.

    • 5

      Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Väg upp bitar om 50 gram, ca 25 st.

    • 6

      Rulla runda, jämna och fina bullar och låt jäsa i ugnen med lampan tänd och max till 35 °C i ca 40-50 minuter.

    • 7

      Ta ut de färdigjästa bröden och höj ugnen till 230 °C. Pensla bröden försiktigt med vispat ägg.

    • 8

      Grädda i ca 6-7 minuter i 230 °C.

    • 9

      Låt briocherna svalna på galler under bakduk.

    Ingredienser

    Ingredienser fördeg

    Övriga ingredienser

    • 380 g (ca 6 dl) vetemjöl special
    • 210 g (2 dl) smör, rumstempererat
    • 4 ägg
    • 50 g (2,5 msk) socker
    • 10 g (0,5 msk) salt
    • 1 kruka färsk basilika, hackad
    • 1 kruka färsk rosmarin, hackad

    Pensling

    • 1 ägg

    Liknande recept