• Bröd med örter, vitlök och ost
  • Läsarrecept

    Bröd med örter, vitlök och ost

    • 1 bröd
    • 35 min
    • 2 tim

    Ett bröd med extra allt.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.4/5

    468 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lös jästen i mjölken. Tillsätt mjöl och så småningom smör, ägg och salt. Rör till en deg och låt jäsa i 40 minuter.

    • 2

      Kavla degen på en mjölad yta och dela i 3 avsmalna rektangulär. Pensla brödet med det smälta smöret och placera fyllning på alla tre bitar och lägg de på varandra. Tryck lite. 

    • 3

      Skär sedan i små bitar och lägg bredvid varandra i en lång bakform. På så sätt för du ett bröd som du kan lätt riva av bit efter bit.

    • 4

      Strö rester av fyllningen eller det som ramlat av på brödet och låt jäsa i 30 minuter under duken.

    • 5

      Baka brödet i 200 °C varmluftsugn, cirka 30 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 420-480 g (ca 7-8 dl) vetemjöl
    • 60 g (ca 4 msk) smör, smält
    • 300 g (ca 3 dl) mjölk, ljummen
    • 2 ägg
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 2 g (0,5 tsk) strösocker

    Fyllning

    • 20 g (1,5 msk) smör, smält
    • franska kryddor, torkade 
    • 3 msk persilja, grovt hackad
    • 3 vitlöksklyftor, pressade
    • 1 gul lök, rostat i stekpanna
    • 0,5 dl parmesan, riven
    • 0,5 dl cheddar, riven

    Liknande recept