• Brödpudding med choklad
  • Brödpudding med choklad

    • 6 portioner
    • 25 min
    • 40 min

    En brödpudding är ett bra sätt att ta vara på överblivet bröd. Hållbart, enkelt och väldigt gott.

    1.02/5

    675 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 180 °C. Skär brödet i tärningar, och blötlägg russin med en kork mörk rom låt stå i ca 10 minuter.

    • 2

      Vispa ihop smör, mjölk, socker och ägg. Smaksätt med kardemumma. Fördela brödtärningarna i en större ugnsfast form varvat med russin.

    • 3

      Häll över äggstanningen. Toppa med grovhackad choklad. Grädda i ugn i ca 24-26 minuter till stanningen har stannat.

    • 4

      Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.

    Ingredienser

    • 8 st skivor vitt torrt bröd
    • 100 g (ca 1 dl) smör, smält 
    • 500 g (5 dl) mjölk
    • 90 g (1 dl) strösocker
    • 4 st ägg
    • 180 g (3 dl) russin (blötlagda med 1 kork mörk rom)
    • 2 krm kardemumma, malen 
    • 8 st rutor mörk bitter choklad 70%

    Topping

    2,5 dl vispgrädde, lättvispad 


    Liknande recept