• Brödpudding med choklad
  • Brödpudding med choklad

    • 6 portioner
    • 25 min
    • 40 min

    En brödpudding är ett bra sätt att ta vara på överblivet bröd. Hållbart, enkelt och väldigt gott.

    4.5/5

    2 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Sätt ugnen på 180 °C. Skär brödet i tärningar, och blötlägg russin med en kork mörk rom låt stå i ca 10 min.

    • 2

      Vispa ihop smör, mjölk, socker och ägg. Smaksätt med Kardemumma. Fördela brödtärningarna i en större ugnsfast form varvat med russin.

    • 3

      Häll över äggstanningen. Toppa med grovhackad choklad. Grädda i ugn i ca 24-26 min till stanningen har stannat.

    • 4

      Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.

    Ingredienser

    • 8 st skivor vitt torrt bröd
    • 1 dl (ca 100 g) smält smör
    • 5 dl (500 g) mjölk
    • 1 dl (90 g) socker
    • 4 st ägg
    • 3 dl (180 g) russin (blötlagda med 1 kork mörk rom)
    • 2 krm kardemumma

    Topping

    • 8 st rutor mörk bitter choklad 70 %
    • 2,5 dl lättvispad grädde

    Liknande recept