• Brytbröd i långpanna
  • Läsarrecept

    Brytbröd i långpanna

    • 1 st
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Perfekt till festen eller till vardags. Saftiga och hållbara.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    5/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke. Häll i ca 2 dl vatten (fingervarmt), socker och 2 dl vetemjöl. Blanda väl och låt jäsa 10 -15 minuter under duk.

    • 2

      Häll i resten av ingredienserna. Var försiktig med mjölet så att degen inte blir för hård. Den ska vara mjuk. Jäs ytterligare 30 min.

    • 3

      Strö vetemjöl i en långpanna. Ta upp degen på mjölat bakbordet och kavla lite. Flytta över till långpannan och tryck ut med händer eller kavel så hela plåten täcks jämt. Skär rutor med degskrapa eller vass kniv. Jäs 40 min.

    • 4

      Pensla försiktigt med vatten eller använd blomspruta och strö över lite flingsalt.

    • 5

      Först 250°C grader i ca 10-15 minuter mitt i ugnen. Sänk därefter värmen till 200°C och låt stå ytterligare 10-15 minuterna…Svalna.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (ca 6 dl) vatten, fingervarmt
    • 30 g (ca 2 msk) socker
    • 17 g (ca 1 msk) salt
    • 75 g (ca 0,75 dl) smör eller margarin
    • 2 g (ca 2 msk) kruskakli
    • 720-900 g (ca 12-15 dl) vetemjöl
    • ½ tsk ättika
    • ca 2 dl solrosfrön
    • lite flingsalt

    Liknande recept