• Bullar med karamellkräm
  • Bullar med karamellkräm

    • 30-40st
    • 50 min
    • 2 tim 30 min

    Gillar du solbullar kommer du älska dessa mumsiga bullar som är bullar fyllda med karamellkräm, penslad med smör och doppad i socker. Fyllningen är nästan som en vaniljkräm fast med en rundare smak av karamell. Karamellkrämen görs med fördel dagen innan.

     

    3.4/5

    5 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1

      Bryn smöret och låt det svalna.

    • 2

      Vispa upp farinsocker, äggulor och maizena mjöl luftigt.

    • 3

      Koka upp mjölken och den kondenserade mjölken och häll det över den uppvispade äggblandningen, under omrörning.

    • 4

      Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ den på värmning, rör hela tiden tills krämen tjocknar. Sila krämen ner i en ren skål och tillsätt det brynta smöret, rör till en slät kräm. Lägg på gladpack och ställ krämen i kallt vatten för att kyla ner den snabbt.

    • 5

      Förvara krämen i kylskåp, när den har svalnat.

    • 6

      Dag 2

      Lös jästen i mjölken och vattnet. Blanda alla ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och ca 10 minuter snabbt, tills degen är elastisk och fin. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    • 7

      Ta upp degen och knåda den lite för hand, forma den rund, lägg tillbaks den i bunken och täck med plast eller bakduk. Låt vila i 30 minuter i rumstemperatur.

    • 8

      Ta upp degen och forma runda bullar som du lägger på bakplåtspapper.  Låt dina bullar jäsa i din avstängda ugn med endast lampan påslagen i 60-90 minuter eller under handduk i rumstemperatur 90-120 minuter.

    • 9

      Ta ut bullarna i rumstemperatur och spritsa i fyllning ovanifrån rätt ner i bullarna, om du har en spritspåse blir det lättare att få ner krämen i bullarna. Sätt ugnen på 225°C.

    • 10

      Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.

    • 11

      Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Söta Degar, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten, kallt
    • 200 g (ca 2 dl) mjölk, kall
    • 1 080 g (ca 18 dl) vetemjöl special
    • 200 g smör mjukt
    • 200 g (ca 2 dl) socker
    • 9 g (1 ½ tsk) salt
    • 10 g (ca 1 msk) grovmalen kardemumma
    • 50 g (ca 1 st) ägg

    Fyllning

    Karamellkräm

    • 400 g (ca 4 dl) mjölk
    • 1 dl kondenserad mjölk
    • 50 g  farinsocker
    • 5 st äggulor
    • 0,75 dl maizena mjöl
    • 50 g smör, brynt, avsvalnat

    Liknande recept

    • Vaniljgrottor med blåbär

      Vaniljgrottor med blåbär


      Marie S.
      40 min 1 tim 40 min
    • Skosulor med Vanilj & Kokos

      Skosulor med Vanilj & Kokos


      Marie S.
      40 min 2 tim
    • Kardemumma & nötknyten

      Kardemumma & nötknyten


      Marie S.
      40 min 1 tim 40 min
    • Bröd för dig som tränar!

      Bröd för dig som tränar!

      Bröd för dig som tränar och vill äta en hälsosam och varierad kost!