recept_video_backdrop
  • Bullar med karamellkräm

3.75/5

4 Röster

Bullar med karamellkräm

  • KronJäst
  • 30-40st
  • 50 min
  • 2 tim 30 min

Gillar du solbullar kommer du älska dessa mumsiga bullar.

En rund bulle fylld med karamellkräm, penslad med smör och doppad i socker.

Fyllningen är nästan som en vaniljkräm fast med en rundare smak av karamell. Karamellkrämen görs med fördel dagen innan.

 

  • 1

    Dag 1

    Bryn smöret och låt det svalna.

  • 2

    Vispa upp farinsocker, äggulor och maizena mjöl luftigt.

  • 3

    Koka upp mjölken och den kondenserade mjölken och häll det över den uppvispade äggblandningen, under omrörning.

  • 4

    Häll tillbaka blandningen i kastrullen och ställ den på värmning, rör hela tiden tills krämen tjocknar. Sila krämen ner i en ren skål och tillsätt det brynta smöret, rör till en slät kräm. Lägg på gladpack och ställ krämen i kallt vatten för att kyla ner den snabbt.

  • 5

    Förvara krämen i kylskåp, när den har svalnat.

  • 6

    Dag 2

    Lös jästen i mjölken och vattnet. Blanda alla ingredienser och kör i maskin, 3 minuter långsamt och ca 10 minuter snabbt, tills degen är elastisk och fin. Dubbla tiden om du knådar för hand.

  • 7

    Ta upp degen och knåda den lite för hand, forma den rund, lägg tillbaks den i bunken och täck med plast eller bakduk. Låt vila i 30 minuter i rumstemperatur.

  • 8

    Ta upp degen och forma runda bullar som du lägger på bakplåtspapper.  Låt dina bullar jäsa i din avstängda ugn med endast lampan påslagen i 60-90 minuter eller under handduk i rumstemperatur 90-120 minuter.

  • 9

    Ta ut bullarna i rumstemperatur och spritsa i fyllning ovanifrån rätt ner i bullarna, om du har en spritspåse blir det lättare att få ner krämen i bullarna. Sätt ugnen på 225°C.

  • 10

    Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg.

  • 11

    Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Söta Degar, färsk
  • 3 dl (300 g) vatten, kallt
  • 2 dl (200 g) mjölk, kall
  • 18 dl (1 080 g) vetemjöl special
  • 200 g smör mjukt
  • 2 dl (200 g) socker
  • 1½ tsk (9 g) salt
  • 1 msk (10 g) grovmalen kardemumma
  • 1 st (50 g) ägg

Fyllning

Karamellkräm

  • 4 dl (400 g) mjölk
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • (50 g)  farinsocker
  • 5 st äggulor
  • 0,75 dl maizena mjöl
  • (50 g) smör, brynt, avsvalnat

Liknande recept

  • Vaniljgrottor med blåbär

    Vaniljgrottor med blåbär


    Marie S.
    40 min 1 tim 40 min
  • Skosulor med Vanilj & Kokos

    Skosulor med Vanilj & Kokos


    Marie S.
    40 min 2 tim
  • Hallonbullar med choklad

    Hallonbullar med choklad


    Marie S.
    35 min 14 tim
  • Älskade frukost!

    Älskade frukost!

    Våra frukostfavoriter, samlade på en och samma plats. Redo för mysiga morgonstunder!