• Bullar på rad
  • Läsarrecept

    Bullar på rad

    • 35 min
    • 1 tim 30 min

    Bullar toppade med vallmofrön.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.31/5

    471 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ner samtliga ingredienser och arbeta ihop degen till den är ganska lös men smidig.

    • 2

      Låt jäsa i bunke ca 30 min.

    • 3

      Dela degen till längder eller forma till runda bullar

    • 4

      Låt jäsa ytterligare ca 40 min.

    • 5

      Pensla bullarna med ägg utspätt med lite vatten, strö ut lite vallmofrö på bullen

    • 6

      Grädda i ugn på 225 °C i ca 10 min.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 250 g (ca 2,5 dl) vatten
    • 250 g (ca 2,5 dl) mjölk
    • 100 g (ca 1 dl) margarin, rumsvarmt
    • 1 ägg
    • 45 g (ca 3 msk) strösocker
    • 9 g (ca 1 1/2 tsk) salt
    • 870 g (ca 14,5 dl) vetemjöl

    Liknande recept