• Chermoula
  • Chermoula

    • 30 min
    • 30 min

    Chermoula är en nordafrikansk dressing som passar mycket bra till t ex en sallad en varm sommardag! Servera ett gott surdegsbröd till. Sätt degen på kvällen, låt jäsa i kylskåpet över natten, ta fram och baka av på morgonen. På så sätt kan man vara ute i det vackra vädret hela dagen.

    3.29/5

    419 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Mixa mandelmassa, riven vitlök och kryddor, tillsätt citronsaft och vatten till lagom konsistens. Ska vara som yoghurt i konsistensen.

    • 2

      Smaka av såsen med salt och peppar.

    • 3

      Rosta frön i en panna.

    • 4

      Skär rödlök i ringar och moroten i slantar och blanda med salladen.

    • 5

      Lägg i krutonger och ringla dressingen över salladen och vänd försiktigt precis innan servering.

    • 6

      Servera tillsammans med nybakat surdegsbröd.

    Krutonger

    Skiva brödet och dela i dela till små fyrkanter. Rosta i skivor i ugnen ca 200⁰C i ca 5 min. För lite extra knaprig yta vänd bitarna i lite olja innan rostningen.

    Servera nybakade surdegsbaguetter till salladen

    Ingredienser

    Dressing

    • 100 g  mandelmassa
    • 29 g (ca 3 msk) olivolja
    • 3 g (ca 1 tsk) spiskummin, malen
    • 3 g (ca 1 tsk) koriander, malen
    • 1 g (ca 1/4 tsk) chilipulver
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 30 g (ca 2 msk) citronsaft
    • 60 g (ca 4 msk) vatten

    Sallad

    • 3 msk frön, valfria ex solros- eller pumpafrön
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot, skalad
    • 1 påse mixsallad
    • salt och peppar
    • vinäger/citronjuice
    • krutonger, nyrostade (ta det bröd som du har hemma)

    Liknande recept