• Chokladbröd med havssalt
  • Chokladbröd med havssalt

    • ca 15-20 st
    • 30 min
    • 30 min

    En fantastisk liten godbit som kombinerar smakupplevelsen av sött och salt. Passar till kaffet eller ett glas bubbel.

    3.5/5

    529 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Lägg chokladen i en skål.

    • 2

      Koka upp grädde och honung.

    • 3

      Slå den över chokladblandningen, mixa eller vispa massan slät och tillsätt smöret.

    • 4

      Slå upp i en skål, låt stå i rumstemperatur – låt tryffeln tjockna innan man spritsar den på torkade brödflarn.

    • 5

      Spritsa chokladtryffel på flarnen, ringla över lite olivolja och flingsalt.

    Tips!

    Du kan lätt variera receptet genom att tex. byta mörk choklad mot vit choklad, samt smaksätta chokladen efter eget önskemål.

    Ingredienser

    • 1 Surdegsbaguett
    • 100 g Odense chokladknappar, mörk choklad
    • 50 g (ca 1/2 dl) grädde
    • 20 g (ca 1 msk) honung
    • 10 g 8ca 2 tsk) smör
    • 1 rostad baguette i tunna skivor
    • 35 g (ca 3 msk)  god olivolja – gärna fruktig
    • flingsalt

    Recept på surdegsbaguetter eller Kalljästa surdegsbaguetter!

    Tips!

    Sätt degen kvällen före och låt jäsa i kylskåp över natten och baka gott frukostbröd morgonen därpå (obs; halvera jästmängden i receptet). Spara 1 baguett till kvällen och rosta i skivor i ugnen ca 200⁰ C i ca 5 min. För lite extra knaprig yta pensla skivorna med lite olja.


    Liknande recept