• Ciabatta med rostade solrosfrön
  • Ciabatta med rostade solrosfrön

    • 10-12 st
    • 30 min
    • 2 tim

    Ljuvliga bröd med rostade solrosfrön, ruccola och spenat. Perfekt på picknick, som mellanmål eller en enkel lunch. Ett bra sätt att ta hand om det gröna som blivit lite trött.

    3/5

    1 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda fördegen: Durumvete, vatten, surdeg i en bakskål – smula i jästen och blanda sedan i maskin på medelhastighet i ca 3 minuter. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter under bakduk.

    • 2

      Tillsätt sedan övriga ingredienser utom saltet. Blanda i maskinen 2 minuter sakta och 6 minuter snabbt. Tillsätt sist saltet och blanda ytterligare 2 minuter snabbt i maskin.

    • 3

      Tillsätt ruccolan, bladspenaten och solrosfröna och blanda ytterligare 3 minuter sakta så att de blandar ut sig helt i degen.

    • 4

      Vänd försiktigt degen på en mjölad köksbänk med durumvete och låt degen få vila under en bakduk i 1 timme.

    • 5

      Mjöla degen med Durumvete och tryck ut den på bänken till en stor platt rektangel på ca 1,5-2 cm jämn tjocklek. Skär sedan försiktigt ut smala bitar på 7 x 13 cm och placera direkt på plåten. Låt jäsa i ca 40-50 minuter.

    • 6

      Grädda i ugn 250 °C i ca 12-13 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler efter gräddning.

    Ingredienser

    Fördeg:

    Bortgörning:

    • 12 g (3 tsk) salt
    • 24 g (2 msk) olivolja
    • 70 g (1 påse) ruccola
    • 70 g (1 påse) bladspenat
    • 80 g rostade solrosfrön
    • 500 g (ca 8 dl) vetemjöl

    Liknande recept