Citron och svartpeppar knäcke
ca 3 plåtar
1 tim
14 tim
Ett jättegott knäckebröd där styrkan sitter i brödet och med en mild färskost till har du det perfekta tilltugget.
Gör så här:
-
1
Lös jästen i vattnet.
-
2
Blanda alla ingredienser 3 min långsamt och sedan 2 min snabbt. blandar du för hand får du dubbla tiden.
-
3
Lägg degen i en täckt bunke och låt den vila över natten.
-
4
Ta ut degen ur kylen och kavla den ner till 2-3 mm och nagga.
-
5
Skär eller stick ut önskade bitar och placera på plåt med papper.
-
6
Låt stå i rumstemperatur i 60 min.
-
7
Grädda i 220°C i ca 10-15 min eller tills knäckebröden är hårda.
Om man inte vill baka av hela degen klarar den sig bra 3-4dagar i kylen, plasta in den och ta fram när man har tid och lust.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 12½ g ( 1/4 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 150 g (1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk
- 200 g (ca 2 dl) vatten ljummet
- 225 g (ca 3,75 dl) vetemjöl
- 225 g (ca 4 dl) grahamsmjöl
- 6 g (ca 1 tsk)salt
- 8½ g (ca 4 tsk) grovmalen svartpeppar
- citronzest från ½ citron
Garnering
Färskost med färska fikon.