• Currysyltade grönsaker på rågbröd
  • Currysyltade grönsaker på rågbröd

    • 30 min
    • 1 tim

    Gillar du att sylta dina egna grönsaker så prova detta. Curryn ger en härlig brytning till ett gott bröd med mögelost. Vill du dessutom göra din egen remoulad är det bara att blanda i majonnäs till en lagom konsistens. Servera gärna till skinka, kyckling eller fisk.

    2.97/5

    288 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Grönsakerna

      Koka upp saltat vatten. Skala och skär grönsakerna i lagom stora bitar.

    • 2

      Koka grönsakerna mjuka (ej paprikan) . Kyl grönsakerna i iskallt vattenbad. När de har svalnat häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av ordentligt.

    • 3

      Lagen

      Blanda curryn i sockret, lägg i en kastrull tillsammans med lagerblad, svartpeppar, vatten och ättikssprit. Koka i ca 10 minuter, red av med potatismjöl till simmig konsistens. Lägg ner färsk timjan, och ge det ett uppkok. Slå den heta lagen över grönsakerna och lägg in på syltglas. Låt gärna syltglaset stå en vecka innan avnjutning. Hållbarhet ca 1 år i kylskåp.

    • 4

      Vid servering: Skär brödet – se till att osten är tempererad, skär en skiva och dekorera med syltade grönsaker och kanske lite persilja.

    Ingredienser

    • 1 st grovt rågbröd (recept)
    • smör
    • 200 g mögelost, typ black castello, rumstempererad
    • currysyltade grönsaker

    Currysyltade grönsaker (2 stora glasburkar):

    • 1 kg grönsaker, tex. paprika, morot, smålök, broccoli, blomkål
    • 3 st vitlöksklyftor
    • vatten, salt

    Lag:

    • 100 g (ca 1 dl)  ättikssprit 12%
    • 300 (ca 3 dl) vatten
    • 200 g (ca 2 dl) socker
    • 20 g (ca 2 msk) curry
    • 2 msk inläggningskryddor- lagerblad, timjan- färsk (om du har),
    • 10 st svartpepparkorn
    • 24 g(ca 2 msk) potatismjöl- utrört i lite vatten

    Liknande recept