• Dinkelbullar
  • Läsarrecept

    Dinkelbullar

    • 30 min
    • 2 tim

    Dinkelbullar med olivolja, sirap och havssalt.

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av  KronJäst.

    3.33/5

    463 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ut jästen med vattnet, fingervarmt.

    • 2

      Tillsätt först olivolja, salt och sirap därefter mjölet, lite i taget. Degen ska vara klibbig eftersom dinkel suger upp vätska.

       

    • 3

      Låt degen jäsa under bakduk 40 minuter.

    • 4

      Ta ut degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen smidig.

    • 5

      Rulla degen till en rulle och dela i ca: 15 delar som man formar till bullar.

    • 6

      Lägg sedan över formarna på mjölad långpanna och låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 minuter.

    • 7

      Pensla bullarna med ägg.

    • 8

      Sätt in i ugnen på 200°C i ca 20-25 minuter. Knacka på undersidan av bullarna, om det låter ihåligt är de klara!

    • 9

      Låt svalna på galler


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 600 g (ca 6 dl) vatten, fingervarmt
    • 45 g (ca 1/2 dl) olivolja
    • 40 g (ca 3 msk)) havssalt
    • 40 g (ca 2 msk) sirap
    • 900 g (ca 15 dl) dinkelsikt mjöl

    Pensling

    • 1 ägg

    Liknande recept