• Durumbröd
  • Durumbröd

    • 2-3 bröd
    • 30 min
    • 23 tim 50 min

    Ett jättegott bröd med solrosfrön, passar perfekt till frukost eller härliga lunchmackor.

    3.9/5

    554 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Dag 1:

      Blanda vatten, ca 28°C, och de övriga ingredienserna till fördegen till en smidig deg. Ställ degen i kylen över natten.

    • 2

      Dag 2:

      Ta fram degen från kylen och låt den stå framme ca. 1 timme.

    • 3

      Tillsätt vatten, ca 28°C, och de övriga ingredienserna och blanda till en smidig deg.

    • 4

      Låt jäsa i bunken under plast ca, 45 min.

    • 5

      Dela upp degen i 2-3 bitar och forma till bröd.
      Pensla med vatten och doppa bröden i solrosfrö och durumvete och lägg på plåt med papper.

    • 6

      Täck över bröden och låt jäsa i ca, 60 min.

    • 7

      Sätt ugnen på 260°C.

    • 8

      Snitta bröden och sätt in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 230°C.

    • 9

      Grädda bröden i ca. 25-30 min och låt sedan svalna på galler.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    Dag 1 (fördeg):

    • 20 g (1/5 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 150 g (ca 2,5 dl) durumvetemjöl
    • 100 g (ca 1,5 dl) grahamsmjöl
    • 200 g (ca 3,5 dl) vetemjöl special

    Dag 2:

    • 30 g (ca 3/5)  KronJäst för Matbröd, färsk
    • 300 g (ca 3 dl) vatten
    • 400 g (ca 6,7 dl) vetemjöl special
    • 100 g (ca 2,5 dl) havregryn
    • 50 g (ca 4 msk) olivolja
    • 20 g (ca 3 tsk) salt
    • 100 g (ca 1,5 dl) solrosfrön

    Garnering

    • 60 g (ca 1 dl) durumvetemjöl
    • 50 g (ca 1 dl) solrosfrön

    Liknande recept