• Farbror Oskars frallor
  • Läsarrecept

    Farbror Oskars frallor

    • 12-14 bröd
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ät och njut! Låt receptet stanna inom släkten!

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.02/5

    403 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm olja, sirap och vatten fingervarmt.

    • 2

      Smula jästen i bunken och slå på vätskan. Strö i saltet.
      Blanda och slå i grahamsmjölet först, sedan vetemjölet. Använd så mycket mjöl att degen precis fortfarande är lite kladdig.

    • 3

      Låt jäsa 30 min.

    • 4

      Baka ut på mjölat bakbord ca 12-14 småbröd. Låt jäsa ytterligare 30 min.

    • 5

      Grädda i ugn 11-12 min i ca 230-250°C. Smaka av med nyhyvlat smör och ost.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 45 g (ca 0,5 dl) olja
    • 450 g (ca 4,5 dl) vatten
    • 60 g (ca 3 msk) sirap
    • 3 g (ca 0,5 tsk) salt
    • 480 – 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl
    • 180 g (ca 3 dl) grahamsmjöl

    Liknande recept