• Farbror Oskars frallor
  • Läsarrecept

    Farbror Oskars frallor

    • 12-14 bröd
    • 30 min
    • 1 tim 40 min

    Ät och njut! Låt receptet stanna inom släkten!

     

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.02/5

    403 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda olja, sirap och 20 °C vatten. Smula jästen i bunken och slå på vätskan.

    • 2

      Strö i saltet. Blanda och slå i grahamsmjölet först, sedan vetemjölet. Använd så mycket mjöl att degen precis fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter.

    • 3

      Baka ut på mjölat bakbord ca 12-14 småbröd. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

    • 4

      Grädda i ugn 11-12 minuter i ca 230-250 °C. Smaka av med nyhyvlat smör och ost.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 45 g (0,5 dl) olja
    • 450 g (4,5 dl) vatten
    • 60 g (3 msk) sirap
    • 3 g (0,5 tsk) salt
    • 480 – 540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl
    • 180 g (ca 3 dl) grahamsmjöl

    Liknande recept