• Farmors tekakor
  • Läsarrecept

    Farmors tekakor

    • 25 min
    • 2 tim 10 min

    Farmors naggade goda tekakor.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.4/5

    492 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Värm mjölk och margarin, fingervarmt.

    • 2

      Lös jästen i vätskan och blanda i resten av ingredienserna.
      Arbeta samman till en lagom fast deg.

    • 3

      Låt jäsa ca 30 min.

    • 4

      Ta upp på bakbord och forma kakor, nagga dem och lägg på plåt.
      Låt jäsa ytterligare ca 60 min.

    • 5

      Grädda i ugn ca 8-10 minuter i 225°C.

    • 6

      Ät och njut!


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (ca 5 dl) mjölk
    • 100 g (ca 1 dl) socker
    • 100 g (ca 1 dl) margarin
    • 10 g (ca 1,5 tsk) salt
    • 960 g (ca 16 dl) vetemjöl

    Liknande recept