• Flatbread
  • Flatbread

    • ca 10 st
    • 1 tim 40 min
    • 30 min

    Nystekta flatbread kan avnjutas med gräddfil och rom som plock, eller med vitlökssmör som tillbehör att bre på de alldeles varma bröden så att smöret smälter. Det är även trevligt att grilla dem, se bara till att ha ordentligt med mjöl så att de inte fastnar på gallret (eller använd baksten eller blötlagt bakplåtspapper).

    0/5

    0 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt KronJäst surdeg fullkornsvete, yoghurt, honung, rapsolja och det mesta av mjölet.

    • 2

      Tillsätt salt och arbeta degen i 5-10 minuter tills den känns jämn och slät. Låt jäsa under bakduk i cirka 50 minuter.

    • 3

      Dela degen i cirka 10 bitar. Kavla ut dem ca 1 cm tjocka på väl mjölad bänk. Stek eller grilla bröden på medel-hög värme i 2-3 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Servera varma och nybakade.

    Tips!

    • Smaksätt din deg med 1 msk finhackad, färsk rosmarin för härlig smak.

     

     

    Ingredienser

    25 g (1/2 pkt) KronJäst för matbröd, färsk 
    150 g (1 påse) KronJäst Surdeg fullkornsvete, färsk
    100 g (1 dl) ljummet vatten (37 °C)
    200 g (2 dl) yoghurt naturell
    18 g (2 tsk) honung
    15 g (1 msk) rapsolja
    450 g (ca 7,5 dl) vetemjöl special
    5 g (1 tsk) salt

    Servering:

    T ex vitlökssmör


    Liknande recept