• Focaccia med flingsalt
  • Focaccia med flingsalt

    • 1 plåt
    • 30 min
    • 1 tim 20 min

    Underbart god och saftig foccacia med flingsalt och svarta oliver!

    3.38/5

    8 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Blanda ut jästen med vattnet och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt.
      Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.

    • 2

      Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten.

    • 3

      Låt jästa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°C.

    • 4

      Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen.
      Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen.

    • 5

      Strö över flingsalt och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25-30 min.

    Tips!

    • För mer smak tillsätt 0,5 dl hackade soltorkade tomater, 2 pressade vitlöksklyftor och/eller 0,5 kruka färsk basilika.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 1020 g (17 dl) vetemjöl special
    • 1000 g (ca 1 liter)  vatten, 37°C
    • 45 g (ca 1/2 dl) olivolja
    • 6 g (ca 1 tsk) salt

    Garnering

    • 0,5 dl (45 g) olivolja
    • 0,5 dl (50 g) vatten
    • 1 msk (8 g) flingsalt
    • 1 dl oliver, svarta

    Liknande recept

    • Fougasse

      Fougasse


      Marie S.
      30 min 2 tim
    • Melonbröd - överraskande gott!

      Melonbröd - överraskande gott!


      KronJäst
      30 min 2 tim 10 min
    • Farmor Hvens limpa

      Farmor Hvens limpa


      Maria Hven
      20 min 1 tim 50 min
    • Mumsiga pizzor

      Mumsiga pizzor

      Här bjuder vi på smaskiga och lätta pizzarecept.