recept_video_backdrop
  • Focaccia med flingsalt

2.83/5

6 Röster

Focaccia med flingsalt

  • 1 plåt
  • 30 min
  • 1 tim 20 min

Underbart god och saftig foccacia med flingsalt och svarta oliver!

  • 1

    Blanda ut jästen med vattnet och tillsätt sedan mjöl, olivolja och sist salt.
    Blanda till en slät deg, som ska vara ganska lös.

  • 2

    Smörj en djup plåt med olivolja och häll upp degen i plåten.

  • 3

    Låt jästa i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°C.

  • 4

    Blanda vatten och olivolja, pensla det färdigjästa brödet med blandningen.
    Tryck små gropar i degen med fingertopparna och sätt oliverna i hålen.

  • 5

    Strö över flingsalt och grädda sedan mitten av ugnen i ca 25-30 min.

Tips!

För mer smak tillsätt 0,5 dl hackade soltorkade tomater, 2 pressade vitlöksklyftor och/eller 0,5 kruka färsk basilika.

Ingredienser

  • 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 17 dl ( 1020 g) vetemjöl special
  • 1 l (1000 g) vatten, 37°C
  • 0,5 dl (45 g) olivolja
  • 1 tsk (6 g) salt

Garnering

  • 0,5 dl (45 g) olivolja
  • 0,5 dl (50 g) vatten
  • 1 msk (8 g) flingsalt
  • 1 dl oliver, svarta

Liknande recept

  • Fougasse

    Fougasse


    Marie S.
    30 min 2 tim
  • Focaccia med feta och örter

    Focaccia med feta och örter


    KronJäst
    30 min 1 tim 50 min
  • Porter & kumminbröd

    Porter & kumminbröd


    Marie S.
    30 min 4 tim 35 min
  • Älskade frukost!

    Älskade frukost!

    Våra frukostfavoriter, samlade på en och samma plats. Redo för mysiga morgonstunder!