recept_video_backdrop
  • Focaccia med feta och örter

3.13/5

504 Röster

Focaccia med feta och örter

  • KronJäst
  • 30 min
  • 1 tim 50 min
  • 1

    Lös jästen i ljummen vatten. Häll därefter i olivolja, honung och salt.

  • 2

    Tillsätt  vetemjöl och arbeta samman till en deg med hjälp av köksredskap i cirka 15 minuter eller 25 minuter för hand.

  • 3

    Låt degen jäsa till dubbel storlek minst 40 minuter.

  • 4

    Häll ut degen på bakplåten och forma till en rektangel. Jäsa igen i 30 minuter.

  • 5

    Gör massa håll med fingrarna, när degen har jäst färdigt och ringla över med olivolja.

  • 6

    Grädda brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter i 225ºC, varmluftsugn.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 7 dl (480 g) vetemjöl
  • 3 dl (300 g) vatten
  • 2 msk (40 g) honung
  • ½ dl (45 g) olivolja
  • ½ dl (45 g) olivolja för utbakning
  • 1 tsk (6 g) salt

Liknande recept

  • Surdegsfocaccia med medelhavstopping

    Surdegsfocaccia med medelhavstopping


    Marie S.
    30 min 3 tim 20 min
  • Dinkelbröd med Valnöt

    Dinkelbröd med Valnöt


    KronJäst
    30 min 23 tim 20 min
  • Farmors tekakor

    Farmors tekakor


    Linda Johansson
    25 min 2 tim 10 min
  • Kuvertbröd

    Kuvertbröd

    Testa du också. Här är våra oemotståndliga varianter på kuvertbröd, perfekt att överraska med på nästa middag.