recept_video_backdrop
  • Focaccia med feta och örter

3.13/5

504 Röster

Focaccia med feta och örter

  • 30 min
  • 1 tim 50 min
  • 1

    Lös jästen i ljummen vatten. Häll därefter i olivolja, honung och salt.

  • 2

    Tillsätt  vetemjöl och arbeta samman till en deg med hjälp av köksredskap i cirka 15 minuter eller 25 minuter för hand.

  • 3

    Låt degen jäsa till dubbel storlek minst 40 minuter.

  • 4

    Häll ut degen på bakplåten och forma till en rektangel. Jäsa igen i 30 minuter.

  • 5

    Gör massa håll med fingrarna, när degen har jäst färdigt och ringla över med olivolja.

  • 6

    Grädda brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter i 225ºC, varmluftsugn.

Ingredienser

  • ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk
  • 7 dl (480 g) vetemjöl
  • 3 dl (300 g) vatten
  • 2 msk (40 g) honung
  • ½ dl (45 g) olivolja
  • ½ dl (45 g) olivolja för utbakning
  • 1 tsk (6 g) salt

Liknande recept

  • Surdegsfocaccia med medelhavstopping

    Surdegsfocaccia med medelhavstopping


    Marie S.
    30 min 3 tim 20 min
  • Kalljästa honungs-& rågbröd

    Kalljästa honungs-& rågbröd


    Ylva Lithander
    30 min 8 tim 10 min
  • Havrebullar-GI

    Havrebullar-GI


    KronJäst
    30 min 1 tim 55 min
  • Använder du rätt Jäst?

    Använder du rätt Jäst?

    För att säkra att du får ett bra bakresultat, bör du använda rätt jäst utifrån vad du ska baka.