Focaccia
1 bröd
20 min
1 tim 40 min
En härlig focaccia där man lätt kan välja topping efter vad man gillar. Oliver, fetaost, tomater eller kanske lite goda örter. Ett mycket trevligt bröd.
Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.
Gör så här:
-
1
Värm mjölken till fingervarm 37°C. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt lite mjölk och rör tills jästen löst sig.
-
2
Tillsätt mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivolja och arbeta ihop till en deg.
-
3
Jäs foccaciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
-
4
Pensla en långpanna med olivolja.
-
5
Arbeta ihop foccaciadegen i bunken och häll foccaciadegen direkt i långpannan samt tryck ut foccacian jämt så att degen täcker långpannan.
-
6
Låt jäsa övertäckt med handduk i 30 minuter.
-
7
Pensla foccacian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill ner oliver, soltorkad tomat samt fetaost lite här och där.
-
8
Jäs i 10 minuter till.
-
9
Sätt ugnen på 200°C.
-
10
Baka foccacian i nedre ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg.
Tips! Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!
Ingredienser
- 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
- 600 g (ca 6 dl) mjölk
- 9 g (ca 1,5 tsk) salt
- 45 g (ca 1/2 dl) olivolja
- 240 g (ca 4 dl) durumvetemjöl
- 600 g (ca 10 dl) vetemjöl
Pensling
- olivolja
Garnering
- gourmetsalt
- torkad eller färsk rosmarin
- soltorkade tomater, goda oliver, fetaost