• Formfranska
  • Läsarrecept

    Formfranska

    • 2 limpor
    • 30 min
    • 2 tim 10 min

    Formfranska med manitobamjöl.

    Detta är ett recept från en av våra läsare och är inte skapat eller testbakat av KronJäst.

    3.37/5

    428 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.

    • 2

      Tillsätt manitoba mjöl och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och slät.

    • 3

      Jäs i skål under bakduk, i cirka 40 minuter.

    • 4

      Smöra och bröa formarna med sesamfrö.

    • 5

      Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna

    • 6

      Låt dem jäsa i formarna under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 °C.

    • 7

      Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden. Grädda därefter i 30 minuter.


    Tips!
    Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser

    • 50 g (1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk
    • 500 g (5 dl) vatten, ljummet
    • 40 g (2 tsk) honung
    • 7 g (1 tsk) sirap
    • 90 g (1 dl) olivolja
    • 30 g (1,5 msk) flingsalt
    • 180 g (ca 3 dl) manitobamjöl
    • 480-540 g (ca 8-9 dl) vetemjöl special

    Pensling

    • smör
    • sesamfrön

    Liknande recept