• Frasiga våfflor
  • Frasiga våfflor

    • 8 våfflor
    • 30 min
    • 1 tim

    Frasiga våfflor som kan serveras med grädde och rårörda bär eller bara som de är, som en ”kaka till kaffet”. Smaken på våfflorna kan enkelt varieras genom att man blandar ner t.ex. kanel, kardemumma, ingefära, kokos, choklad eller apelsin i våffelsmeten. Tåls att äta året om!

    4.17/5

    570 Röster

    Gör så här:

    • 1

      Smält smöret, häll i mjölken och lös upp jästen om du använder färsk jäst. Om du använder torrjäst ska den blandas med de torra ingredienserna.

    • 2

      Blanda mjöl, salt och vaniljsocker i en bunke.

    • 3

      Tillsätt mjölken under omrörning.

    • 4

      Vispa till en slät smet.

    • 5

      Låt jäsa ca 30 minuter.

    • 6

      Värm våffeljärnet och smörj med lite smör.

    • 7

      Häll ca 1 dl våffelsmet i järnet åt gången och grädda våfflorna gyllenbruna.

    • 8

      Lägg på galler.

    • 9

      Servera våfflorna varma och nygräddade med grädde eller glass och rårörda bär.

    Tips!

    • Man kan byta ut lite av vetemjölet mot lite grövre mjöl. Då blir våfflan lite mer ”matig” och passar som en lyxig förrätt tillsammans med en klich crème fraiche, rödlök, räkor och rom.
    • Behöver du lite hjälp på traven eller vill lära dig mer så kolla gärna in vår Bakskola. Lycka till med baket!

    Ingredienser


    Liknande recept